Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σου.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}

Φροντίδα ρούχων - Χρήσιμα tips

Βάλε ξεχωριστά τα λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα από τα σκούρα ώστε να αποτρέψεις το βάψιμο των ρούχων κατά την πλύση. Μία χρήσιμη λύση είναι να χρησιμοποιείς χρωμοπαγίδα για τα χρωματιστά και εμπριμέ σου ρούχα.

Κλείσε το φερμουάρ στα ρούχα που έχουν, ώστε να αποφύγεις οποιαδήποτε ζημιά σε άλλα ρούχα μέσα στο πλυντήριο.

Είναι καλό να στεγνώνεις τα ρούχα με φωτεινό, έντονο και βαθύ χρώμα στη σκιά και γυρισμένα ανάποδα, για να μη ξεθωριάσουν.

Προσπάθησε να μην υπερβάλεις στην ποσότητα απορρυπαντικού. Αντί να βοηθήσεις το ρούχο, υπάρχει κίνδυνος να μην ξεβγαλθεί σωστά και να αφήσει σημάδια πάνω στα ρούχα σου.

Προτίμησε το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C - 40°C. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι ήπιες και χαμηλές, φιλικές τόσο προς τα ρούχα σου όσο και προς το περιβάλλον. Ρούχα όπως τα τζιν, τα μπλουζάκια όπως και τα μάλλινα και άλλα ευαίσθητα υφάσματα μπορούν να πλένονται στους 30 βαθμούς, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να τα βοηθήσουν να κρατήσουν περισσότερο. Τα χρωματιστά ωφελούνται και αυτά από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Ρούχα που προτιμάς να πλένεις σε υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως 60 βαθμούς, προτείνουμε να τα πλένεις στους 40 βαθμούς για καλύτερη αποτελεσματικότητα στην αφαίρεση των λεκέδων.

Χρησιμοποιήσε καυτό νερό μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Το καυτό νερό όντως βοηθάει στην απομάκρυνση βακτηριδίων, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα και να αλλοιώσει το χρώμα. Πλένοντας συχνά τα ρούχα με καυτό νερό καταστρέφεται το ύφασμα γρηγορότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Φυσικά, τα πολύ λερωμένα πρέπει να πλένονται με καυτό νερό.

Ας σκεφτούμε το περιβάλλον!

  • Κράτα τη θερμοκρασία πλύσης χαμηλή. Το ήξερες ότι στους 30°C εξοικονομείς έως και 40% ενέργεια;
  • Προσπάθησε να είναι γεμάτος ο κάδος του πλυντηρίου.
  • Ρύθμισε το πλυντήριο έτσι ώστε να μην κάνει πολλές στροφές (η μεγάλη ταχύτητα σημαίνει μεγαλύτερη απελευθέρωση μικροϊνών στο νερό).
  • Η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού δεν σημαίνει απαραίτητα καθαρότερα ρούχα, αλλά έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.